creepypasta.blogg.se

2014-11-30
12:23:54

#20 - The Rake

Titel: The Rake

 

Nyligen la ja upp ett inlägg som handlade om en varelse vid namn Slender Mans och vad som beskriver just hans monstruösa personlighet. Denna gång tänker jag ta upp historian om en snarlik varelse men som ändå har sina egna hemska drag.

Historian handlar om The Rake, en till synes hemsk figur som med sitt rykte har spridit stor skräck runt omkring i stora delar av Idaho i Nordamerika.

Historian har sitt ursprung från den lokala befolkningen i Idaho som påstod att dem hade sett en mystisk figur smyga runt i området. Året var 2003 och ryktena om denna varelse spred sig snabbt runt om i landet. Det dröjde inte många år innan folk hade börjat flockas kring Idaho för att ta reda på om historian kring den mystiska varelsen som sas springa lös var sann eller ej. Inga fotografier hade någonsin dykt upp, inga filmsnuttar eller annan typ av bevis fanns för att stärka denna historia om The Rake. Därför började folk själva undersöka områdets skogar och utkanter i hopp om att bringa liv i historian.

2006 var ett år av mystik och förtvivlan när 3 år av sökande och letande hade ägt rum i delstaten Idaho. Jägare och friluftsmänniskor som hade varit med under jakterna kom plötsligt fram med filmbevisningar och fotografier på en mystisk varelse som var skämmande lik en vanlig människa. Några grupper av människor hade begett sig ut i skogen och lyckats få en skymt av vad dem trodde var The Rake och lyckats få med honom på bild.

Spekulationerna drog genast igång. Många valde att ta detta som en varning om att flytta från delstaten eller undvika att röra sig kring skogarna om nätterna. Men många drog paralleller till Storfot som också först hade gett ut sig för att vara ett monster när det i själva verket bara hade varit en man i en kostym.

Så reaktionerna blev mångfaldiga och många rykten spreds efter de nya bevisningarna. Inte minst lockade detta allt fler människor till Idaho som var törstiga på att få ta del av kändisskapet genom att leta efter den mystiska varelsen.

 

Denna historia om The Rake tar olika riktningar beroende på vilken rapport man väljer att läsa om. Jag har därför valt att bara ta upp en händelse som skedde i Idahos områden efter det att denna historia blev som mest uppmärksammad.  

En hustru och hennes man hade en natt vaknat upp mitt i natten utav att en skepnad satt vid ändan av deras säng. Dem hade snabbt urskiljt skepnaden för att vara något som såg ut som en naken fullvuxen människa som var så mager att huden knappt täckte skelettet.

Fasa kastade sig över paret när dem insåg att detta var The Rake och innan någon av dem hann göra något rusade varelsen ut från rummet och bort mot deras barns sovrum.

Paret sprang efter för att rädda sina barn, men när dem kom till barnkammaren så fann dem bara dottern liggandes på golvet i en pöl av sitt eget blod. Innan hon avled av sina skador hade hon lyckats få fram en sista mening som löd "Det var The Rake". Varelsen hade försvunnit från huset och pappan hade i sin förtvivlan kört av vägen när han försökte föra sin döda dotters kropp till sjukhuset.

Så vem är denna The Rake? Varför detta aggressiva beteende mot folket i Idaho? En del vill påstå att The Rake egentligen är en varelse med vänliga avsikter som bara attackerar när han känner sig hotad. Men många hävdar att han är ett tecken på att död och sorg kommer att drabba alla som får en skymt av honom. Det som skiljer The Rake från andra omtalade varelser är att han kan dyka upp vart som helst. Folk har rapporterat om att dem har sett The Rake smygandes runt deras hus om nätterna och även i befolkade områden mitt på blanka dagen. Så det finns ingen direkt rimlig gräns för vart man kan hitta honom. Vilken tid på dygnet som helst kan innebära att man stöter på denna varelse, och man går heller inte säkert ens om man befinner sig i hemmet.

 

Bilder tagna från:

http://monster.wikia.com/wiki/Rake

http://theickyman.deviantart.com/

Tecknad illustration skapad av: TheIckyman

 

2014-11-11
15:40:00

#19 - Slender Man

Titel: Slender Man

 

Det finns många rapporterade berättelser om mystiska varelser och övernaturliga väsen som cirkulerar kring Internet. En av dem mest kända är berättelsen om en varelse vid namn Slender Man.

Det som kännetecknar denna Slender Man är hans ansiktslösa huvud, han vandrar omkring iklädd i en svart kostym och röd slips. Armarna hänger oftast ned längst hans långa smala kropp och vissa vill även påstå att han har svarta tentakler utstickandes från sin rygg.

Historian säger att alla som får skymten av honom går i en säker död, att han är ett omen för ondska och försvinner iväg med en utan spår. När man går ute i skogen kan man höra ett brusande ljud, liknande av det ljud en tv kan ge ifrån sig vid statiska störningar, som är ett tecken på att Slender Man är i närheten. Han dyker oftast upp bakom träd, iakttar en på håll för att sedan ta sig närmare och närmare.

Det finns kända exempel på berättelser från folk som påstår sig ha sett Slender Man. En man från Amerika påstod att han såg sin dotter försvinna iväg ut i skogen och när han begav sig efter henne så kunde han skymta en mystisk figur bland trädgrenarna. Mannen hade sett denna figur försvinna iväg med hans dotter för att aldrig mera återvända, och efter att ha rapporterat om denna händelse till polisen så försvann även mannen från all kännedom.

Exakt vem denna varelse är och vad han vill är fortfarande ett mysterium. Ingen vet varför han rövar bort folk eller vart han försvinner iväg med dem. Allt som finns att veta är att hans historia är omdiskuterat världen runt och finns i många olika skildringar. Slender Man förblir därför ett mysterium utan slut.   

 

Bild tagen från

http://www.thevine.com.au/life/memes/who-is-the-slender-man-20140604-282057/

2014-11-10
13:35:00

#18 - Sonic, hemligt meddelande

Titel: Sonic - Hemligt meddelande

 

Spelade du någonsin Sonic the hedgehog på Sega Genesis under din barndom? För i så fall kommer denna historia att ge dig anledning att blicka tillbaka mot den gamla tiden.

I spelet Sonic till spelkonsolen Sega Genesis fanns ett hemligt meddelande som kunde nås om man tog till sig lite halvavancerade knep. Vid huvudmenyn kan man gå in på "Ljudtest" och där ställa in olika inställningar för ljudet. Om man ställer in följande nummer i samma ordning: 46, 12 och 25, så tas man automatiskt till det hemliga meddelandet.

Det varierar beroende på vilken version av spelet som man har, men resultaten är snarlika. Man möts av en ruta med ett mönster av Sonic, bara det att hans ansikte har blivit ersatt med ett helt annat utseende. I bakgrunden spelas också en låt, i den japanska versionen är det en lugn melodi, men i den amerikanska är det en mycket stressande och uppskrämmande ton.

En störande text finns också att läsa som är skriven på japanska. Texten lyder "Skoj är oändligt - SEGA Enterprises"

 

Spelföretag som SEGA och Nintendo har genom tiden blivit kända för sina mångfaldiga Easter eggs och roliga hemligheter. Men samtidigt finns en mängd rapporter om underliga och rent av skrämmande hemligheter som företagen med avsikt har lagt in i sina spel. Exemplet ovan är bara en av många.

Vad menar SEGA med att skoj är oändligt? Varför har dem ersatt Sonics ansikte med någon annans? Och varför denna skrämmande musik i kombination med en redan skrämmande hemlighet?

Såhär på rak arm kanske detta inte verkar vara så farligt. Det ser mera ut som ett dåligt skämt från SEGAs håll. Men föreställ er själva traumatiseringen om man som 10-åring hade råkat snubbla över denna upptäckt när man satt ensam hemma och spelade. Man hade troligen inte brytt sig om ljudinställningar för resten av sitt liv.

 

(Det hemliga meddelandet, amerikanska versionen)