creepypasta.blogg.se

2014-11-10
13:35:00

#18 - Sonic, hemligt meddelande

Titel: Sonic - Hemligt meddelande

 

Spelade du någonsin Sonic the hedgehog på Sega Genesis under din barndom? För i så fall kommer denna historia att ge dig anledning att blicka tillbaka mot den gamla tiden.

I spelet Sonic till spelkonsolen Sega Genesis fanns ett hemligt meddelande som kunde nås om man tog till sig lite halvavancerade knep. Vid huvudmenyn kan man gå in på "Ljudtest" och där ställa in olika inställningar för ljudet. Om man ställer in följande nummer i samma ordning: 46, 12 och 25, så tas man automatiskt till det hemliga meddelandet.

Det varierar beroende på vilken version av spelet som man har, men resultaten är snarlika. Man möts av en ruta med ett mönster av Sonic, bara det att hans ansikte har blivit ersatt med ett helt annat utseende. I bakgrunden spelas också en låt, i den japanska versionen är det en lugn melodi, men i den amerikanska är det en mycket stressande och uppskrämmande ton.

En störande text finns också att läsa som är skriven på japanska. Texten lyder "Skoj är oändligt - SEGA Enterprises"

 

Spelföretag som SEGA och Nintendo har genom tiden blivit kända för sina mångfaldiga Easter eggs och roliga hemligheter. Men samtidigt finns en mängd rapporter om underliga och rent av skrämmande hemligheter som företagen med avsikt har lagt in i sina spel. Exemplet ovan är bara en av många.

Vad menar SEGA med att skoj är oändligt? Varför har dem ersatt Sonics ansikte med någon annans? Och varför denna skrämmande musik i kombination med en redan skrämmande hemlighet?

Såhär på rak arm kanske detta inte verkar vara så farligt. Det ser mera ut som ett dåligt skämt från SEGAs håll. Men föreställ er själva traumatiseringen om man som 10-åring hade råkat snubbla över denna upptäckt när man satt ensam hemma och spelade. Man hade troligen inte brytt sig om ljudinställningar för resten av sitt liv.

 

(Det hemliga meddelandet, amerikanska versionen)