creepypasta.blogg.se

2014-09-28
14:33:00

#10 - Där stygga barn hamnar

Titel: Där stygga barn hamnar

 

Personliga anteckningar:

Historian kring vart stygga barn hamnar har sina rötter från en krigsdrabbad tid då barnprogram oftast användes för att prägla ungar med en viss information eller ideologi. Även fast jag tidigare har nämnt att creepypastas bara är skrivna för att skrämma läsare så ligger det ändå något i denna historia som får en att fundera kring andra banor. Jag personligen kan erkänna att jag har haft sömnlösa nätter där jag har legat och funderat om det kan finnas någon typ av sanning i denna historia. Hände detta på riktigt? Fanns dessa personer i verkligheten? Finns platserna kvar att besöka? Frågorna jag har ställt mig själv har varit många och inte minst tröttsamma, och bara gjort så att jag har missat min skönhetssömn.

Så för att hålla allt så neutralt som möjligt och inte vinkla texten så ska jag bara rakt av skriva historian som den är, och utelämna minna egna spekulationer.

Därför rekommenderar jag även er läsare att ha en något enkel uppfattning om denna historia och ta den som den är. Nämligen bara en enkel skräckhistoria.

/Dennis

 

Handling:

En gång i tiden bodde en kvinnlig journalist som barn i ett krigsdrabbat område långt ut i Libanon. Det är fortfarande oklart exakt under vilka år detta krig utspelade sig, men tolkningar har kommit fram till att det borde ha varit någonstans mellan 70 och 90-talet, då Libanon hade drabbats av inbördeskrig.

För att rädda sig från fiendetrupperna som stormade staden flydde kvinnan, då som 8-åring, västerut tillsammans med sin familj och bosatte sig i ett säkrare land.

Åratal senare hade flickan växt upp och inlett sin karriär som journalist i sin nya hemstad. Men det förflutna hade ständigt hemsökt kvinnan med drömmar och bilder från kriget. Inte minst hade hon förfärliga mardrömmar från ett barnprogram som landet hade använt som skrämseltaktik mot barn för att få dem att veta sin plats.

Kvinnan drömde ofta om programmet. Varje avsnitt innehöll budskap som talade för att barn inte skulle vara uppe på nätterna, inte bete sig styggt eller säga emot sina föräldrar. Och varje avsnitt slutade med en bild på en gammal dörr i järn, där barnskrik kunde höras och en text läsas som löd "Där stygga barn hamnar." Det hade varit en grov taktik för att förhindra att barn skulle ställa sig emot landets ledare som på den tiden hade fullt upp med att bekämpa fienderna.

Nu flera år senare hade kriget dragit förbi och lämnat Libanon upprivet, så kvinnan beslutade sig för att möta sitt gamla hem och söka upp sanningen bakom det barnprogram som hennes barndom så starkt hade blivit präglat av.

Med hjälp av sina journalisterfarenheter lyckades kvinnan hitta studion där programmet brukade spelas in, en lokal som sedan lång tid tillbaka hade blivit övergiven och fallit sönder med tiden. Kvinnan undersökte den övergivna lokalen och fann till sin fasa den gamla järndörren. Precis som vid slutet av varje avsnitt så stod den där, smutsig av rost och låst utifrån med en rejäl bom.

Kvinnan låste upp dörren för att ta reda på vad som egentligen försiggick i rummet bakom. Synen som mötte henne kunde hon bara inte tro på, inte ens efter allt hon hade sett som barn och efter många år som journalist.

Rummet var tömt på möbler, men långt ifrån tomt. På golvet låg skelettben utspridda som kvinnan genast kände igen som delar från barn. Benen låg i något som såg ut att vara en pöl av torkat blod, men var trotts denna syn inte det värsta.

I mitten av rummet hängde en mikrofon från taket. Troligen för att spela in ljudet av hemskheterna som barnen fick utstå i detta rum. 

Bild från inbördeskriget i Beirut, Libanon. Den stad studion befann sig i enligt historian.
(Bild tagen från: http://sacredtearsbook.com.au)