creepypasta.blogg.se

2014-11-30
12:23:54

#20 - The Rake

Titel: The Rake

 

Nyligen la ja upp ett inlägg som handlade om en varelse vid namn Slender Mans och vad som beskriver just hans monstruösa personlighet. Denna gång tänker jag ta upp historian om en snarlik varelse men som ändå har sina egna hemska drag.

Historian handlar om The Rake, en till synes hemsk figur som med sitt rykte har spridit stor skräck runt omkring i stora delar av Idaho i Nordamerika.

Historian har sitt ursprung från den lokala befolkningen i Idaho som påstod att dem hade sett en mystisk figur smyga runt i området. Året var 2003 och ryktena om denna varelse spred sig snabbt runt om i landet. Det dröjde inte många år innan folk hade börjat flockas kring Idaho för att ta reda på om historian kring den mystiska varelsen som sas springa lös var sann eller ej. Inga fotografier hade någonsin dykt upp, inga filmsnuttar eller annan typ av bevis fanns för att stärka denna historia om The Rake. Därför började folk själva undersöka områdets skogar och utkanter i hopp om att bringa liv i historian.

2006 var ett år av mystik och förtvivlan när 3 år av sökande och letande hade ägt rum i delstaten Idaho. Jägare och friluftsmänniskor som hade varit med under jakterna kom plötsligt fram med filmbevisningar och fotografier på en mystisk varelse som var skämmande lik en vanlig människa. Några grupper av människor hade begett sig ut i skogen och lyckats få en skymt av vad dem trodde var The Rake och lyckats få med honom på bild.

Spekulationerna drog genast igång. Många valde att ta detta som en varning om att flytta från delstaten eller undvika att röra sig kring skogarna om nätterna. Men många drog paralleller till Storfot som också först hade gett ut sig för att vara ett monster när det i själva verket bara hade varit en man i en kostym.

Så reaktionerna blev mångfaldiga och många rykten spreds efter de nya bevisningarna. Inte minst lockade detta allt fler människor till Idaho som var törstiga på att få ta del av kändisskapet genom att leta efter den mystiska varelsen.

 

Denna historia om The Rake tar olika riktningar beroende på vilken rapport man väljer att läsa om. Jag har därför valt att bara ta upp en händelse som skedde i Idahos områden efter det att denna historia blev som mest uppmärksammad.  

En hustru och hennes man hade en natt vaknat upp mitt i natten utav att en skepnad satt vid ändan av deras säng. Dem hade snabbt urskiljt skepnaden för att vara något som såg ut som en naken fullvuxen människa som var så mager att huden knappt täckte skelettet.

Fasa kastade sig över paret när dem insåg att detta var The Rake och innan någon av dem hann göra något rusade varelsen ut från rummet och bort mot deras barns sovrum.

Paret sprang efter för att rädda sina barn, men när dem kom till barnkammaren så fann dem bara dottern liggandes på golvet i en pöl av sitt eget blod. Innan hon avled av sina skador hade hon lyckats få fram en sista mening som löd "Det var The Rake". Varelsen hade försvunnit från huset och pappan hade i sin förtvivlan kört av vägen när han försökte föra sin döda dotters kropp till sjukhuset.

Så vem är denna The Rake? Varför detta aggressiva beteende mot folket i Idaho? En del vill påstå att The Rake egentligen är en varelse med vänliga avsikter som bara attackerar när han känner sig hotad. Men många hävdar att han är ett tecken på att död och sorg kommer att drabba alla som får en skymt av honom. Det som skiljer The Rake från andra omtalade varelser är att han kan dyka upp vart som helst. Folk har rapporterat om att dem har sett The Rake smygandes runt deras hus om nätterna och även i befolkade områden mitt på blanka dagen. Så det finns ingen direkt rimlig gräns för vart man kan hitta honom. Vilken tid på dygnet som helst kan innebära att man stöter på denna varelse, och man går heller inte säkert ens om man befinner sig i hemmet.

 

Bilder tagna från:

http://monster.wikia.com/wiki/Rake

http://theickyman.deviantart.com/

Tecknad illustration skapad av: TheIckyman