creepypasta.blogg.se

2014-10-26
17:40:00

#16 - MARIO

Titel: MARIO

 

MARIO var namnet på en fil som innehöll en hackad version av spelet Super Mario World där otrevliga och rent ut sagt konstiga saker hade blivit ändrade och tillagda.

Denna version av spelet laddades upp på en hemsida och blev spelad av ett antal användare. Många trodde först att det bara var en japansk version där någon hade försökt att översätta allt till engelska, det skrevs en del inlägg från folk som hade spelat igenom denna version där dem uttryckte sig lustigt över hur absurd översättningen var. Så till en början verkade detta spel vara något av ett skämt, ett lustigt försök att hacka ett spel och göra om det till engelska spelare.

En användare, på hemsidan där spelet laddades upp, beslöt sig för att testköra den hackade versionen och samtidigt föra anteckningar om allt som skedde. Anteckningarna publicerade spelaren sedan på hemsidan så att alla kunde läsa om allt han hade fått vara med om. Det visade sig då att spelet hade innehållit allt fler hemligheter och underliga stunder än vad många först hade trott.

Spelaren började sina anteckningar med att nämna en störande upptäckt han fann innan han började spela själva spelet. Vid nedladdningen fick han två filer, en för spelet och en textfil som innehöll mängder av oläsbara meningar och konstiga symboler. Symbolerna liknade samma symboler man får upp om man försöker öppna en datafil i Anteckningar, det utmärkte sig inte som något konstigt. Men spelaren pekade ändå ut en läsbar mening som han fann i texten.

 

"ÿØÿà JFIF H H ÿþ 1find me find me find me find me find me find meÿÛ C" visade sig vid flera olika tillfällen i texten, något som hade givit spelaren obehagliga känslor om att det var något skumt med spelet.

 

Oavsett så fortsatte anteckningarna med att spelaren startade spelet. Till en början var allt precis som originalspelet av Super Mario World, bortsett från en del smådetaljer som tydligen hade blivit ändrade av personen som hade laddat upp spelet. Vidare i anteckningarna verkade allt normalt tills spelaren började nämna större ändringar som att huvudkaraktären Mario hade tagit sig rollen som skurken i denna version istället för Bowser.

Och allt fler och fler saker började dyka upp som spelaren beskrev som rysande och oroväckande. Namn på olika banor hade blivit ändrade till underliga meningar som "Aldrig återvända" och "Gå tillbaka!" och informationsrutorna som vanligtvis brukade ge ut tips och råd innehöll nu kryptiska och hotfulla textstycken. Fienderna var också borta och spelaren beskrev banorna som allmänt ödelagda.

 

Anteckningarna blev snabbt fyllda med rädslor från spelaren som beskrev upplevelsen som omskakande och började ge honom kalla kårar. Flera märkliga textrutor dök upp och allt började peka på att handlingen i denna version byggdes på att Mario hade varit den som förstört landet och dödat ut de flesta karaktärerna. Spelaren började också skriva egna spekulationer om att det kändes som att textrutorna egentligen talade till honom direkt, och inte till Mario i spelet.

 

Till slut avslutades anteckningarna med att beskriva hur spelet tog slut med en svart ruta efter att spelaren hade hoppat från ett stup. Med några sista personliga åsikter gav spelaren sitt slutomdöme och uppmanade sedan andra att själva ta sig en titt på denna skruvade spelversion.

Det var däremot inte där denna historia slutade. En tid efter att spelet hade legat tillgänglig på hemsidan kom en annan användare med en ryslig upptäckt som han ville dela med sig av. Han påstod att han hade lyckats knäcka mysteriet med den konstiga textfilen där meningen "Find me" hade blivit funnen. Användaren beskrev att textfilen egentligen hade innehållit koder för en bild i JPG format och hade även lyckats kodat om filen till sitt ursprungliga skick.

Bilden postade användaren i sitt inlägg... och det var inte förrän då som denna historia blev riktigt skräckinjagande.

Textfilen efter att ha blivit omkodad till .jpg