creepypasta.blogg.se

2014-10-06
08:22:00

#11 - Ben drunknade

Titel: Ben drunknade

 

För inte allt för länge sedan hände något i en ung pojkes liv som för alltid skulle följa honom som hans underligaste dag någonsin.

Allt började när pojken en dag besökte en loppmarknad som en av hans grannar hade anordnat. Där fann han ett gammal exemplar av ett Nintendo spel som han alltid hade velat testa. Spelet hette Zelda Majora's Mask och var bland de Zelda-spel som pojken än inte hade fått chansen att klara av.  

Grannen gav pojken ett bra pris bara för att bli av med spelet, och då undrade även pojken vem som hade ägt den innan. Grannen förklarade bara att spelet brukade spelas av en annan pojke vid namn Ben, men att han inte längre bodde i området.

Så pojken traskade genast hem för att påbörja sitt nya spel. Han hade redan ett Nintendo hemma så han kopplade in spelet och började.

För att ha varit ett begagnat spel så fungerade det felfritt. Startskärmen dök upp utan några problem och pojken började med att undersöka tidigare sparade spelomgångar som kunde finnas lagrade. I listan över sparade filer fann han då bara en enda fil, ett sparat spel som simpelt nog hette "Ben".

Pojken la inte mycket fokus på detta, den förra ägaren kunde mycket väl ha sparat sitt spel och helt enkelt glömt att radera sin fil när han övergav spelet. Så pojken påbörjade en ny sparfil och började spela.

Det var inte innan då han började lägga märke till att någon inte stod rätt till. Pojken hade spelat mycket Zelda i sitt liv, han visste mycket väl hur spelen skulle bete sig.

Reda vid början av spelet började grafiken bete sig konstigt, karaktärerna i spelet saknades, animationerna var trasiga och det gick knappt att ta sig vidare i handlingen.

Pojken testade med att starta om konsolen, men samma resultat återkom ändå. Han testade även att radera den enda sparade filen eftersom det kanske kunde vara den som fick spelet att bete sig konstigt.

Då skedde något underligt.

När pojken hade raderat den sparade filen och påbörjade ett nytt spel kom han inte till den första nivån som han var tänkt att hamna på. Istället kom han till slutet av spelet där han blev ställd inför en bossnivå. Men det underliga var att han ständigt blev dödad av eld och kunde, trots sina ansträngningar, inte besegra bossen.

Efter att ha blivit uppbränd fem gånger blev skärmen svart och en text tonades fram. "Visst har du mött ett fruktansvärt öde." löd texten innan pojken åter blev tillbakakastad till listan över sparade spel. Där fanns då en helt ny sparad fil som pojken inte hade sett tidigare. "Din tur" hette filen och pojken laddade upp spelet från den filen för att se vad som skulle hända.

 

Denna gång blev han kastad in mitt i spelet där han sprang han runt i olika gångar och blev samtidigt förföljd av en stillastående staty som föreställde huvudkaraktären i spelet.

Pojken spelade vidare men började bli rädd. Statyn dök ständigt upp bakom honom och bakgrundsmusiken hade även börjat spelas baklänges. Det tog bort den annars glada tonen som musiken ofta bjöd på och ersatte den med en mycket förvriden stämma.  

(Bild på Statyn.)
 

Till slut dog pojken ännu en gång i spelet och blev åter igen skickad till de sparade spelen. Men denna gång fanns två nya filen sparade och så fort pojken hade läst deras namn ryckte han ur spelet ur konsolen. Hjärtat i hans bröst dunkade hårt och rädslan fick honom att önska att han aldrig hade köpt spelet från början. Pojken glömde alla sina tankar om att spela klart spelet och gömde istället bort sitt exemplar, för att aldrig mera spela det.

Den första nya sparfilen hade hetat "Ben" och den andra hade hetat "Drunknade".

 

Så var det ödet som hade drabbat den förre ägaren Ben? Visste spelet om hur han dog eller var spelet kanske hemsökt av Bens spöke? Svaret är nog tyvärr allt för långt borta eftersom pojken gjorde sig av med spelet utan att berätta det för någon.

Dock blev denna creepypasta väldigt uppmärksammad tack vare hur den berör en mycket känd spelserie som Zelda. Mängder av fanfictions och Cosplays har baserats på denna historia, inte minst den stillastående statyn som fick sig en stor del utav fansen. Så man skulle lugnt kunna påstå att historian om Bens öde inte bara har satt skräck i folks hjärtan utan också bidragit till andra tolkningar med roliga inslag och teman.

 

 
Exempel på fanarts baserade på historian om Ben. Bilder tagna från Devaintart.
Skapade av: Vulturelmagination, BenDrownedplz och LiizEsparza
 
http://vultureimagination.deviantart.com/
 
http://liizesparza-chan.deviantart.com/
 
http://bendrownedplz.deviantart.com/
 
 

 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: