creepypasta.blogg.se

2014-08-28
16:34:00

#2: Övergivna av Disney

Titel: Övergivna av Disney

 

Jag skulle kunna sitta i timmar och berätta denna historia som så känsligt berör det kända företaget Disney. Men då skulle ni säkert finna mig både långtråkig och kanske även börja tro att jag har något emot en av de mest välkändaste produktionsföretag inom tecknade serier och filmer. Så jag skippar all bakomliggande fakta och går direkt in på själva berättelsen och hur den utspelar sig.


 

Långt ut vid Bahamas finns en avlång ö som heter Great Guana Cay. Ön ligger strax bortom Great Abaco och anses inte direkt som områdets mest eftertraktade del. Vad som däremot är speciellt med Great Guana Cay är att den för ett antal år sedan köptes utav Disney. På ön byggdes snabbt ett nytt nöjesfält som skulle fungera som en reseort från fastlandet dit människor kunde åka för att avnjuta en rolig semester tillsammans med hela familjen. Nöjesfältet fick namnet Mowgli's Palace, uppkallad efter huvudpersonen i filmen Djungelboken.

 

Till en början strömmade turister och besökare till ön och allt såg ut att fungera utan hinder. Tills en dag då ön utan förklarliga anledningar stängdes ner och alla besökare som befann sig där evakuerades tillbaka till fastlandet. Journalister och upprörda besökare flockade sig kring Disneys kontor för att kräva svar på varför dem så hastigt blev skickade från ön. Om det berodde på simpla ekonomiska skäl eller om det rörde sig om något mycket mera allvarligare som företaget inte ville låta komma ut till allmänheten.

Den sanna anledningen till den snabba evakueringen nådde tyvärr aldrig dagens ljus, Disney nöjde sig med att helt enkelt skylla på dålig finansiering och att dem därför var tvungna att lägga ner verksamheterna på ön.

Några år senare bestämde en journalist sig för gräva djupare i mysteriet med Mowgli's Palace. Han trodde inte en sekund på att ett nöjesfält med så pass hög omsättning bara kunde stängas ner på grund av något så enkelt som dålig finansiering. Så han hyrde en båt och begav sig ensam ut till ön som nu hade legat bortglömd och obesökt för en lång tid.

Synen som mötte journalisten när han klev av på ön var skrämmande. De jordtrampade vägarna som förut fungerade som gator på ön var nu nästan översvämmade med plantor och ogräs. Hyddorna som folk kunde bo i hade raserats av mögel och förruttnelse, gatolyckorna som förut gav ljus i området var antingen nedbrutna av de hårda havsvindarna eller till hälften omkullkastade av den dåliga jorden som de var nedsatta i. Åkattraktionerna var sedan lång tid tillbaka ur bruk och sönderrostade, och allt pekade på att inget hade blivit rört sedan evakueringen.

Journalisten vandrade runt bland de övergivna byggnaderna och tog de fotografier han kunde ta. En dålig historia låg definitivt  över ön men än så länge kunde journalisten inte hitta någon förklaring till varför platsen hade blivit övergiven från början.

Timmarna passerade och dagen började närma sitt slut. Journalisten tyckte att det var dags att bege sig tillbaka. Han tog sig en sista titt inuti ett personalhus för att försöka få bild på de anställdas område. Huset hade än sina väggar och tak i gott skick så journalisten vandrade varsamt igenom en korridor tills han nådde fram till två dörrar, och det var då han plötsligt tyckte sig höra ljudet av viskningar.

Rösterna kom bakifrån en av dörrarna, journalisten la då också märke till texten på dörren som löd: "Endast maskotar". Försiktigt öppnade han dörren bara för att finna hur rösterna genast dog ut, snabbt fann journalisten sig ståendes i ett rum som liknade ett slags omklädningsrum och garderob med galgar  efter galgar med maskotkostymer.

Vart viskningarna hade kommit ifrån gick inte att säga, rummet var för mörkt för att analyseras med blotta ögat så journalisten tände ficklampan på sin kamera och trädde in. Ansikten av Musse Piggs glada utryck mötte honom, tillsammans med Kalle Anka och resten av Disneys älskade karaktärer. Rummet verkade vara en garderob för de anställda som brukade vandra på gatorna iklädda i olika figurer, maskotar som var till för att roa besökarna.

Journalisten trädde djupare in i rummet. Ljuset på hans kamera jagade bort mer mörker tills han på golvet skådade en Musse Piggkostym som var helt olik de andra. Denna var inte färgad alls utan helt svartvit och låg på rygg med armarna utsträckta och ansiktet upp. Med kalla kårar stegade den uppskrämda journalisten förbi och tog sig till slutet av rummet. Han lyfte därifrån sin kamera för att försöka få sig en totalbild över hela rummet, inte för att det var något ont som han hade hittat men mera för att kunna visa den övergivna sidan av komplexet.

Lampan lös då upp rummet och till sin fasa såg journalisten att den svartvita Musse Piggkostymen inte längre låg ner. Som en människa stod den där upplyst av lampan och stirrade på den skräckslagna journalisten med sitt stora leende och uppspärrade ögon.

Journalisten ville skrika, men fann sig istället fumlandes med kameran i sina skakiga händer för att försöka ta en bild. Musse Piggfiguren bara stod där och såg med livlösa ögon och lade sedan huvudet på snedden. En röst talade underifrån kostymen, precis som om det vore en människa inuti, bara det att tonen var en exakt imitation av den klassiska Disneyfiguren Musse.

"Vill du se mitt huvud falla av?" frågade figuren på ett sånt sätt som om journalisten vore ett barn. Journalisten svarade inte utan koncentrerade sig bara på att få sina händer att sluta skaka. Om han bara kunde få en bild på detta så kunde han sedan fly därifrån utan att behöva komma hem tomhänt.

Musse Piggfigurens hand greppade snabbt tag om sitt eget huvud och drog till. Huvudet lossnade genast och under fanns ingen människa, bara en urgröpning och en pol av blod som började forsa ner för figurens färglösa kropp.

Utan att bry sig om flera bilder tog journalisten språng igenom rummet. Han visste inte om figuren hade börjat springa efter honom utan siktade bara in sig på att ta sig ut ur rummet. Dörren in stod fortfarande på glänt och just som han skulle passera ut la han märke till en text som stod skriven precis bredvid dörrkarmen. Texten var i röda bokstäver och endast en mening lång.

"Övergivna av Disney" hann journalisten läsa innan han försvann ut, vidare bort ifrån nöjesfältet och bort från ön för att aldrig mera återvända.

 

 


Så mysteriet kring varför Disney stängde ner nöjesfältet har nu varit ett omdiskuterat ämne och inte minst ett väldigt intressant sådant. Disney har under alla år fortfarande pekat på att det var av ekonomiska skäl som dem hade beslutat att stänga ner ön, och därför förnekat alla andra spekulationer som tagits fram i ljuset. Många vill ändå påstå att den utklädda Musse Piggfiguren egentligen var en anställd personal som jobbade som maskot när ön fortfarande var i bruk. Myten lyder att maskoten smög runt på ön och dödade sina kollegor en efter en ända tills Disney insåg att besökarnas liv kunde befinna sig i fara, vilket förklarar varför företaget fick så brottom med att evakuera ön.

Sedan finns det spekulationer om varför inte någon polisutredning någonsin ägde rum. Där finns speciellt två starka anledningar. Första är på grund av att ön låg så långt bort ifrån civilisationen och bestod till stora delar av tropisk vegetation. En utredning i sådan miljö skulle kosta allt för stora summor och kräva allt för stora resurser av den lokala polisen.

Den andra anledningen bygger på att allt mörklades av Disney för att inte företaget skulle hamna i blåsväder.

Hur man än vrider och vänder på det hela så står mysteriet fortfarande kvar. Ön finns fortfarande med på kartor som går att få tag på över Internet och bilder på nöjesfältet kan även sökas fram. Historian om Mowgli's Palace är och kommer att förbli en av de mest omtalade myterna i Disneys historia.

 

(Bilder tagna från Google Maps)